Gå til indhold

Skovbrande i Portugal

Generelle råd til danskere i tilfælde af skovbrande

Det sydlige Europa, herunder Portugal, plages hvert år af skovbrande især i de varmeste måneder, juli, august og september.  Omfanget og intensiteten af skovbrandene varierer fra år til år. 

Det skal understreges, at der ikke foreligger konkrete forudsigelser eller forventninger om, at turistdestinationerne rammes af skovbrande i sommerperioden, men da risikoen for skovbrande aldrig kan udelukkes, anbefaler ambassaden tilrejsende danskere at følge disse generelle råd:

• I perioder af længere varighed med megen varme, tørke og blæst, og i tilfælde af skovbrande, opfordres danskere til at tage de lokale forhold i betragtning og til at holde sig underrettet om situationen på de enkelte rejsemål gennem rejseselskab og lokale turistoperatører, hotel, lokale myndigheder og nyhedsmedierne.

• Dette gælder især, såfremt man vælger at begive sig ud på egen hånd uden for de normale turistområder.

• Skulle skovbrande opstå, rådes tilrejsende danskere i området til at holde sig i løbende kontakt med pårørende i Danmark, så disse ikke bliver unødigt bekymrede på grund af manglende kontakt.

Ambassaden kan kontaktes på tlf. +351 213 512 960.  Opkald uden for normal arbejdstid kan omstilles til Udenrigsministeriets globale vagtcenter i København, som er bemandet døgnet rundt.  Omstillingen er gratis.

Følgende portugisiske hjemmesider giver oplysninger om skovbrande: 

Fogos.pt (kort over brande i Portugal)

Protecção Civil (på engelsk og portugisisk)

Instituto de  Meteorologia (på engelsk og portugisisk)