Gå til indhold

Velkommen til Danmark i Portugal

Hilsen fra Maria Nilaus Tarp - Danmarks ambassadør i Portugal

Velkommen til Danmark i Portugal

 

I september 2021 tiltrådte jeg stillingen som Danmarks ambassadør i Portugal, hvor jeg også er akkrediteret til Kap Verde, Guinea-Bissau samt São Tomé og Principe. Sammen med min mand og vores tre børn bor jeg i Lissabon, hvor vores ambassade også ligger.

Sammen med ambassadens medarbejdere arbejder jeg med at varetage og styrke det allerede tætte forhold mellem Danmark og Portugal. Som team arbejder vi arbejder på at styrke de politiske, kommercielle og kulturelle interesser og forbindelser, og så hjælper vi danskere i de områder, vi som ambassade dækker. 

 

Portugal er igennem de seneste år blevet en stadig vigtigere strategisk partner for Danmark. Det gælder både i EU og NATO og på det kommercielle område. Portugal befinder sig nemlig i en spændende udvikling set med danske øjne. Derfor arbejder vi på ambassaden med at understøtte dette samarbejde.

Det gør vi særligt inden for de områder, hvor Danmark står stærkt, og hvor portugiserne efterspørger vores erfaringer, viden og værdier, som særligt er inden for bl.a. grøn omstilling, sundhed og digitalisering. Vi afsøger og identificerer samtidig også nye områder, hvor forbindelserne mellem Danmark og Portugal har mulighed for at opstå eller styrkes.  

 

Mange danskere rejser hvert år til Portugal for at besøge landets skønne kystområder og gå på opdagelse i storbyernes snørklede og stejle gader, men i de senere år er også portugisernes interesse i Danmark vokset. Interessen er udbredt for vores samfundsforhold, værdier og løsninger, og der bliver kigget interesseret mod Danmark i portugisernes arbejde med ligestilling, bæredygtighed og velfærd. Flere og flere danskere har de seneste år valgt at bosætte sig for både kortere og længere perioder i Portugal, idet mulighederne for at arbejde 'remote' i landet er særdeles gode.   

  

Den danske samhandel med Portugal er steget stødt over tid, hvilket betyder, at mange danske virksomheder har fået øjnene op for nye muligheder på det portugisiske marked. Danske løsninger er i høj kurs, og i ambassadens handelsafdeling bistår vi danske virksomheder med at finde vej til og fodfæste på det portugisiske marked. Vores kommercielle aktiviteter er vokset betragteligt de seneste år, og potentialet er i høj grad til stede i den udvikling. 

 

Her på vores hjemmeside har du mulighed for at finde flere oplysninger om ambassadens arbejde og om den hjælp, bistand og vejledning, som vi tilbyder privatpersoner og virksomheder.

Hvis du er interesseret i at følge ambassadens daglige arbejde og aktiviteter, vil jeg klart anbefale at følge med på vores kanaler på de sociale medier:
Facebook og Trade Council - LinkedIn. Som ambassadør er jeg aktiv på Twitter (Maria Nilaus Tarp - Twitter), hvor du også har mulighed for at følge med. 

 

De bedste hilsner 

 

Maria Nilaus Tarp 

Danmarks ambassadør i Portugal

 

Ambassadørens baggrund

 

Foruden at være Danmarks ambassadør i Portugal er Maria Nilaus Tarp også akkrediteret til Kap Verde, Guinea-Bissau samt São Tomé og Principe. 

 

Tidligere har hun været kontorchef i Invest in Denmark i Udenrigsministeriet samt kontorchef i Klima- Energi- og Forsyningsministeriets internationale afdeling.

Herudover har hun i en årrække været udsendt for Udenrigsministeriet til New York, hvor hun har arbejdet i en lang række stillinger i FN-regi. Tidligere har hun også været udsendt til Kabul, Afghanistan. 

 

Hun er cand.scient.pol fra Københavns Universitet (2006).