Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Portugal.
Senest opdateret 28.04.02-2022 11:00 (dansk tid)

Rejserestriktioner

Indførsel af nye regler eller lempelse af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

 

 Indrejserestriktioner

VIGTIG INFORMATION:  Fra 07.02.2022 er det ikke længere nødvendigt at fremvise negativ covid-19 test ved indrejse til Portugal, HVIS man kan fremvise EU Digital Covid Certificate, hvoraf det fremgår at man er fuldt vaccineret (2. stik eller booster, begge med gyldighed i 270 dage), eller immunitetspas som viser at man har været tidligere smittet (efter udstedelse på 11. dagen og op til 180 dage ). Undtagelse for fremvisning af certifikat eller negativ test er børn under 12 år.

Hvis man ikke er vaccineret eller har immunitetspas, skal negativ test fremvises (ANTIGEN TEST 24 TIMER før afrejse eller  PCR test 72 timer før afrejse).

Fra april 2022 er det ikke længere nødvendigt at udfylde "Passenger Locator Card".

Du kan læse om EU Digital Covid Certificate her, herunder hvordan du bruger dit danske coronapas som et EU Digital Covid Certificate. 

Læs mere om coronapasset på coronasmitte.dk. 

Læs mere om det europæiske coronapas. 

En printet version af coronapasset kan findes på sundhed.dk. 

Karantæne- og testregler

Der er ikke krav om karantæne ved indrejse fra Danmark til Portugals fastland hvis flyvningen er direkte. Ved mellemlanding i andre europæiske lande venligst kontakt det pågældende flyselskab for yderligere information.

 

Interne rejserestriktioner

Indrejse og karantæne på Madeira og Porto Santo

 • Det er siden 7.2.2022 muligt at indrejse til Madeira og Porto Santo uden at skulle fremvise EU corona pas eller negativ test.
 • Det er dog vigtigt at understrege, at adgang til restauranter, barer, diskoteker, kulturelle- og sportsbegivenheder kræver fremvisning af enten corona pas, immunitetspas eller negativ test, som kan være PCR test eller antigen test. Antigen test kan foretages på et apotek. Gebyret er ca. 30€ og den har gyldighed i 1 uge. Det er IKKE længere muligt at få foretaget gratis test i lufthavnen eller andre steder. Antigen teste gælder for alle på 5 år og derover.

 

Indrejse og karantæne i Azorerne

 • Ved indrejse til Azorerne skal man enten kunne fremvise negativ PCR-test foretaget højest 72 timer før boarding eller antigen teste foretaget højest 48 timer før boarding, et immunitets pas (hvis man har været smittet med Covid-19 med gyldighed fra udstedelse på 11.dagen og op til 180 dage) eller et gyldigt EU Digital Covid Certificate (vaccination 2. eller/og 3. stik, begge gyldige i 270 dage).
 • Det er imidlertid også muligt, at få foretaget en PCR-test ved ankomst og gå i isolation i sin feriebolig indtil et negativt resultat foreligger, typisk 12-24 timer efter test. Det er gratis at blive testet ved ankomst.
 • Det er ikke længere nødvendigt at udfylde online formular.
 • Rejsende, hvis ophold varer længere end 7 dage, skal testes for covid-19 igen på 6. dagen efter datoen for første testresultat. Man er som rejsende selv ansvarlig for at kontakte myndighederne for at få foretaget sin test. Nærmere information udleveres i lufthavnen ved ankomst.
 • Bemærk endvidere, at der er krav om fremvisning af negativ covid-19 test, når man rejser imellem øerne.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Lissabon og Porto Lufthavn. Bemærk, at indrejserestriktionerne er de samme som ved indrejse til Portugal. 

Når du flyver til Portugal, skal du være opmærksom på, at du kan være underlagt andre restriktioner og testkrav, hvis du mellemlander på vejen. Restriktionerne kan ændre sig med meget kort varsel. Hold dig opdateret på hvilke regler, der gælder her.

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser

Læs om rejseregler og lokale restriktioner nedenfor.

 

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Restriktionerne for erhvervsrejsende er ved indrejse til fastlandet Portugal samt til de autonome regioner Azorerne og Madeira de samme som for øvrige rejsende.

 

Find mere information om erhvervsrejser her.

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. 

For at holde dig opdateret om lokale regler, så bør du undersøge regler hos de lokale myndigheder 

Bemærk, at der i hele Portugal er krav om fremvisning af coronapas, negativ PCR- eller kviktest ved koncerter og fodboldkampe på stadion. Ved fremvisning af PCR-test, må den højest være 72 timer gammel ved indtjekning. En kviktest må være højest 24 timer gammel. Det er også muligt at foretage en selvtest (rapid self-test antigen test) på stedet. 

Aktuelt

Mundbind er ikke længere obligatorisk på offentlig indendørs steder. Undtagelser hvor der stadig skal anvendes mundbind er på hospitaler, plejehjem og i offentlig transport. 

 

 RESTRIKTIONER PÅ MADEIRA:
Følgende restriktioner gælder på Madeira:
 • Mundbind er obligatorisk udendørs og indendørs
 • Det er obligatorisk at kunne fremvise coronapas, immunitetspas fra 11. dagen op til 180 dage,  eller negativ test (en negativ test er gyldig i 7 dage) for adgang til:
  - Restauranter, frisører og biografer
  - Barer, natklubber, kasinoer og andre natlige aktiviteter
  - Fitnesscentre og sportslige aktiviteter
  - Kulturelle, sociale og sportslige events 
Hoteller er ikke en del af ovenstående restriktioner.

Læs mere her: 

Information COVID 19 (visitmadeira.pt)

 

Alkohol 

Der er i hele Portugal forbud mod at indtage alkohol på offentlige arealer. 

Mundbind

Mundbind vil fra d.1 oktober kun være obligatorisk på offentlig indendørs steder, hvor der er kan være store forsamlinger af mennesker hvor der ikke kan holdes en afstand på 2 meter:

 • Supermarkeder
 • Shopping Centre etc.
 • Hospitaler
 • Plejehjem
 • I offentlig transport
 • Ved kulturelle arrangementer
 • Indendørs på skoler samt andre undervisningssteder

Hvis du ikke overholder reglerne, kan du blive straffet med bøde.

Grænseovergange

Information vedr. grænseovergange og indrejse fra andre lande kan findes på VisitPortugals hjemmeside.

 

RESTRIKTIONER PÅ CABO VERDE:

Cabo Verde er en selvstændig øgruppe, som ikke er en del af Portugal. Ambassaden i Lissabon har Cabo Verde som akkrediteret land, hvorfor der her på denne hjemmeside også nævnes følgende for Cabo Verde: 

Ved rejse til øgruppen Cabo Verde vil det være obligatorisk at fremvise EU corona pas com bevis for vaccination (2. eller 3. stik), immunitetspas eller negativ covid-19 test (enten antigen 48 timer eller PCR 72 timer).

Danmark er visumfrit for Cabo Verde, men indrejseformular skal udfyldes online via følgende link: EASE (gov.cv)

Vi anbefaler også at man tegner en god privat rejse-, sygeforsikring, da det blå europæiske sygesikringskort ikke dækker Cabo Verde.

For yderligere information venligst se følgende links: (dog ikke altid fuldt opdateret):

Travel-Guide-Cabo-Verde.pdf (gov.cv)

COVID 19 – Corona Virus

 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring. 

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger:

 • Mød ikke op hos sundhedsvæsenet. Kontakt derimod sundhedsmyndighederne på SNS24-linjen (+351) 808 24 24 24 for nærmere anvisninger.
 • Opholder du dig på Azorerne, bedes du kontakte de lokale sundhedsmyndigheder på (+351) 808 24 60 24.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning. 

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 33 92 11 12), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet. 

Læs svarerne på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

 

 

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler. 

Alle udlændinge med sager hos SEF (immigrationsmyndighederne) indgivet før State of Emergency (den 18. marts 2020) har midlertidigt samme rettigheder som portugisiske statsborgere, indtil deres sag kan behandles.

Visa og opholdsdokumenter som udløber efter den 1. maj 2020 bliver accepteret frem til den 30. oktober 2020 og efterfølgende, så længe indehaveren kan bevise at en aftale til fornyelse er planlagt.

Få svar på ofte stillede spørgsmål angående sager hos SEF her.

Udrejse af Portugal

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Mere information

Lokale myndigheders hjemmesider:

Lokale myndigheders hotlines:

 • SNS24: (+351) 808 24 24 24
 • Alarmcentralen: 112

Covid-19 test

 • I Portugal skal i man som udgangspunkt selv betale for at få foretaget en Covid-19 test, medmindre man har symptomer.
 • Selvtests kan købes på apoteker og i større supermarkeder til ca. 3 EUR pr. stk. 
 • Quick-tests foretages på mange apoteker. Det koster ca. 30 EUR, at få foretaget en quicktest. 
 • PCR-test kan man få foretaget hos en række private udbydere, herunder Unilab. En PCR-test koster ca. 80 EUR. Bemærk at du skal bestille tid i forvejen. Se mere på Unilabs hjemmeside her
 • I Lissbon er det muligt at få foretaget quicktests gratis. Se hvilke apoteker der tilbyder gratis tests her

Lokale nyhedsmediers hjemmesider:

Udenrigsministeriet og Den Danske Ambassade i Portugal rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod COVID-19 på coronasmitte.dk.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

 

Læs rejsevejledningen for Portugal.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden eller konsulaterne i Portugal inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112).

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye større regler i Portugal, eller hvis der i øvrigt opstår en krise situation. 

Hvis du ikke har adgang til app'en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

 

 

Hent app'en rejseklar

I app'en Rejseklar har vi samlet  alt, hvad du skal vide om sikkerheden på din rejse.