Skip to content

Ambassaden i Lissabon modtager pris for bedste internationale museumssamarbejde

Den danske ambassade i Lissabon har modtaget den portugisiske Museologiforening APOMs pris for bedste internationale samarbejde med et museum i 2017 for organisering af udstillingen "Vikings: Warriors of the Sea". Udstillingen af 600 vikingegenstande - den største af sin art i Portugal - var et initiativ fra ambassaden, der involverede Danmarks Nationalmuseum, Marinemuseet i Lissabon og det østrigske logistikfirma Museums partner.

Portugals præsident, Marcelo Rebelo de Sousa, deltog i prisuddelingen på Coach Museum i Lissabon. Præsidenten indviede også vikingudstillingen sammen med ambassadøren i juni 2017.

Udstillingen fremhævede lighederne og de historiske bånd mellem Portugal og Danmark som gamle lande med stolte maritime traditioner, hvis nationale historier afspejler deres nærhed til havet. Mindst seks ekspeditioner af vikinger ankom i Portugal mellem 844 og 1016, og relationen mellem Danmark og Portugal styrkedes med ægteskabet mellem Danmarks Valdemar Sejr og Prinsesse Berengaria af Portugal i 1214.

Vi er beærede over at modtage denne anerkendelse og takker alle, der havde mulighed for at besøge udstillingen.

Den danske ambassade i Lissabon