Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Portugal.

Senest opdateret 24-09-2020 15:51
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Portugal.

Læs rejsevejledningen for Portugal

Information om konkrete restriktioner i Portugal opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarerne på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Portugal, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app'en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Portugal.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er derfor op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser.

Den enkelte virksomhed bør anlægge et forsigtighedsprincip for at minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet.

Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Der er ikke indført indrejserestriktioner til Portugal fra EU-lande.

Karantæneregler

Der er ikke krav om karantæne eller test ved indrejse til Portugals fastland. Der gælder særlige regler for tests og karantæne for øerne Madeira, Porto Santo og Azorerne (se nedenfor). 

Du vil ved indrejse til fastlandet få udleveret en brochure med information om symptomer på COVID-19 og kontaktoplysninger til myndighederne mv. 

Interne rejserestriktioner

Der er ikke indført interne rejserestriktioner i Portugal.

Indrejse og karantæne på Madeira og Porto Santo

Har du en SARS-CoV-19 test udført mindre end 72 timer før afrejse: 

 • Udfyld følgende formular online 48-12 timer før afrejse, eller udfyld den ved ankomst til lufthavnen.
 • Fremvis formularen og negativt test resultat. 
 • Herefter kan indrejse på Madeira og Porto Santo.

Hvis du ikke har fået foretaget en test inden afrejse:

 • Udfyld følgende formular online 48-12 timer før afrejse, eller udfyld den ved ankomst til lufthavnen på Madeira eller Porto Santo.
 • Få foretaget en SARS-CoV-2 screening i lufthavnen på Madeira eller Porto Santo og afvent resultatet i profylaktisk isolation på hotel eller i udlejningsbolig.

Indrejse og karantæne i Azorerne

Har du en SARS-CoV-19 test udført mindre end 72 timer før afrejse: 

 • Udfyld en formular ved ankomst til lufthavnen i Azorerne.
 • Fremvis formularen og negativt test resultat. 
 • Herefter kan indrejse i Azorerne.

Hvis du ikke har fået foretaget en test inden afrejse:

 • Udfyld en formular ved ankomst til lufthavnen i Azorerne.
 • Få foretaget en SARS-CoV-2 screening i lufthavnen og afvent resultatet i profylaktisk isolation på hotel eller i udlejningsbolig. Transport arranges af lufthavnen.
 • Rejsende, hvis endelige destination er en anden ø i Azorerne, end øen for ankomst, skal vente på negativ resultat af SARS-CoV-2-screeningen på et hotel, der er udpeget ved ankomsten af Azorernes regering, som også vil organisere den respektive lufthavnstransport.
Alle rejsende, der ankommer til Azorerne og opholder sig der 7 eller flere dage, skal få foretaget en anden SARS-CoV-2 screening den 6. dag efter datoen for det første testresultat. Dette foregår i mobile test centre. Nærmere information udleveres ved ankomst.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Lissabon og Porto Lufthavn. Dog er der stadig kun få fly.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Vær opmærksom på, at der gælder særlige lokale restriktioner for hovedstadsområdet Lissabon, hvor der er indført "State of Contingency", og yderligere restriktioner for en række delkommuner, hvor der er indført "State of Calamity".

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Portugal, men myndighederne anbefaler, at du bliver hjemme, hvis du er syg eller hører under risikogrupperne.

Forsamlingsforbud

Det er ikke tilladt at samles mere end 10 personer, og man bør stræbe efter 2 meters afstand.

Mundbind

Det er et krav, at du bærer mundbind eller visir i Portugal, når du kører med offentlig transport, handler i supermarkeder og andre butikker, i skoler og opholder dig i indendørs områder med flere personer.

Hvis du ikke overholder reglerne, kan du blive straffet med bøde.

Madeira

På Madeira er det obligatorisk at anvende mundbind på alle offentlige steder. Dette gælder både indendørs og efter den 1. august 2020 også på offentlige udendørs arealer. Ved pool-områder skal der også bæres maske, når man bevæger sig til og fra området.

Restriktioner for hele landet

Fra den 15. september 2020 gør følgende sig gældende i hele landet:

 • Det er ikke tilladt at forsamles mere end 10 personer (inklusiv i restaurationer).
 • Butikker, forretninger og andre kommercielle etablissementer må ikke åbne før kl. 10 (med undtagelser) og skal lukke mellem kl. 20 og 23. Dette specificeres af hver enkelt kommune
 • Caféer og bageri må holde åbent til kl. 01.00, men må ikke lukke nye gæster ind efter midnat.
 • Restaurationsområder i indkøbscentre må maksimalt have 4 personer pr. gruppe af besøgende.
 • Restauranter som ligger af en distance på 300 meter fra skoler, må maksimalt have 4 personer pr. gruppe besøgende. Dette gælder ikke caféer og bagerier, der hører til et hotel eller på anden måde henvender sig til turistbranchen. Disse må dog kun servere for gæster, der har et tilhørsforhold til stedet f.eks. bor på det givne hotel.
 • Totalt forbud mod indtagelse af alkoholiske drikkevarer på offentlige udendørsarealer.
 • Sportsbegivenheder fortsættes uden tilskuere.

Nedlukning

Forretninger er åbne med påbud om mundbind og begrænset kapacitet.

Universiteter og skoler er åbne, men under visse krav om beredskabsplaner og udlevering af værnemidler. 

Natklubber, barer, mv. er lukkede på ubestemt tid. 

Teatre, biografer, koncertsale m.m. åbne med begrænset kapacitet.

Strande er genåbnede med visse begrænsninger. Se reglerne for strandene her.

Arbejdspladser er blevet bedt om at planlægge hjemmearbejde så vidt muligt. Fra den 1. juni 2020 har det været muligt at planlægge arbejde i skiftehold og med begrænset fremmøde. 

Læs mere om den gradvise genåbning her.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring. 

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger:

 • Mød ikke op hos sundhedsvæsenet. Kontakt derimod sundhedsmyndighederne på SNS24-linjen (+351) 808 24 24 24 for nærmere anvisninger.
 • Opholder du dig på Azorerne, bedes du kontakte de lokale sundhedsmyndigheder på (+351) 808 24 60 24.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre smittespredning. 

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 33 92 11 12), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet. 

Læs svarerne på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Alle udlændinge med sager hos SEF (immigrationsmyndighederne) indgivet før State of Emergency (den 18. marts 2020) har midlertidigt samme rettigheder som portugisiske statsborgere, indtil deres sag kan behandles.

Visa og opholdsdokumenter som udløber efter den 1. maj 2020 bliver accepteret frem til den 30. oktober 2020 og efterfølgende, så længe indehaveren kan bevise at en aftale til fornyelse er planlagt.

Få svar på ofte stillede spørgsmål angående sager hos SEF her.

Udrejse af Portugal

Der er forskellige rejsemuligheder fra Portugal til Danmark.

Fly:

Det er vigtigt, at du holder dig orienteret på flyselskabernes hjemmesider. Flere afgange er blevet aflyst. Vi anbefaler, at du ikke bestiller afgange med kort varsel med KLM.

Rejse-/køretilladelse

Kørsel: De nye indrejserestriktioner i Danmark gennem Europa har i nogle tilfælde gjort det mere besværligt for danske statsborgere at krydse grænsen fra Portugal til Spanien på vej til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort et svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark.  Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

 

 

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Spørgsmål om indrejse i Danmark skal rettes til Rigspolitiet.

Du kan finde svar på spørgsmål om indrejserestriktioner i Danmark på Rigspolitiets COVID-19 hjemmeside.

Du kan også kontakte Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark: +45 7020 6044.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort et svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark.  Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

 

 

Mere information

Lokale myndigheders hjemmesider:

Lokale myndigheders hotlines:

 • SNS24: (+351) 808 24 24 24
 • Alarmcentralen: 112

Lokale nyhedsmediers hjemmesider:

Udenrigsministeriet og Den Danske Ambassade i Portugal rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden eller konsulaterne i Portugal inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Portugal, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesitutation. 

Hvis du ikke har adgang til app'en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon. 

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Hent app'en rejseklar

I app'en Rejseklar har vi samlet  alt, hvad du skal vide om sikkerheden på din rejse.