Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Portugal.

Senest opdateret 20-01-2021 16:22
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Portugal for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Læs rejsevejledningen for Portugal

Information om konkrete restriktioner i Portugal opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarerne på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye større restriktioner i Portugal, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app'en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Portugal. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse, opfordres du til at tage en kviktest umiddelbart ved ankomst til Danmark. Der er gratis kviktestfaciliteter stillet til rådighed ved indrejse. Børn under 12 år er undtaget denne opfordring.

Samtidigt opfordres alle indrejsende kraftigt til at selvisolere sig i 10 dage, som kan afbrydes af at negativt svar på en PCR-test, som er foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. 

Rejsende skal følge myndighedernes anbefalinger ift. smitteforebyggende adfærd. Dvs. at bruge mundbind i offentlig transport samt følge anbefalinger om afstand samt hygiejne mv.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der er ingen indrejserestriktioner, og du kan som erhvervsrejsende frit indrejse i Portugal.

Ved indrejse til de autonome regioner Azorerne og Madeira er en negativ COVID-19-test (PCR), foretaget senest 72 timer før ankomst, påkrævet.

Vær også opmærksom på, at der i 113 kommuner er udgangsforbud fra kl. 13:00 til kl. 05:00 i weekenderne, med mindre du kan fremvise dokumentation fra din arbejdsgiver, om at din udgang er i dit arbejdes embede. Se mere under 'Lokale restriktioner'.

Find mere information om erhvervsrejser her.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Der gælder særlige indrejserestriktioner fra personer, der indrejser fra England. Det er kun muligt at indrejse i landet, hvis man er portugisisk statsborger eller registreret herboende udlændinge med en lovlig opholdstilladelse. Desuden skal disse passagerer fremlægge en negativ COVID-19-test fra et laboratorie ved ankomst. Passagerer, der ikke kan fremvise et negativt testresultat ved ankomst, skal foretage en test i lufthavnen og efterfølgende gå i isolation under de betingelser, der er defineret af de nationale sundhedsmyndigheder.

Der er ikke indført indrejserestriktioner til Portugal fra andre EU-lande.

Karantæneregler

Der er ikke krav om karantæne eller test ved indrejse til Portugals fastland. Der gælder særlige regler for tests og karantæne for øerne Madeira, Porto Santo og Azorerne (se nedenfor). 

Du vil ved indrejse til fastlandet få udleveret en brochure med information om symptomer på COVID-19 og kontaktoplysninger til myndighederne mv. 

Interne rejserestriktioner

Der er ikke indført interne rejserestriktioner i Portugal.

Indrejse og karantæne på Madeira og Porto Santo

Har du en SARS-CoV-19 test udført mindre end 72 timer før afrejse: 

 • Udfyld følgende formular online 48-12 timer før afrejse, eller udfyld den ved ankomst til lufthavnen.
 • Fremvis formularen og negativt test resultat. 
 • Herefter kan indrejse på Madeira og Porto Santo.

Hvis du ikke har fået foretaget en test inden afrejse:

 • Udfyld følgende formular online 48-12 timer før afrejse, eller udfyld den ved ankomst til lufthavnen på Madeira eller Porto Santo.
 • Få foretaget en SARS-CoV-2 screening i lufthavnen på Madeira eller Porto Santo og afvent resultatet i profylaktisk isolation på hotel eller i udlejningsbolig.

Indrejse og karantæne i Azorerne

Har du en SARS-CoV-19 test udført mindre end 72 timer før afrejse: 

 • Udfyld en formular ved ankomst til lufthavnen i Azorerne.
 • Fremvis formularen og negativt test resultat. 
 • Herefter kan indrejse i Azorerne.

Hvis du ikke har fået foretaget en test inden afrejse:

 • Udfyld en formular ved ankomst til lufthavnen i Azorerne.
 • Få foretaget en SARS-CoV-2 screening i lufthavnen og afvent resultatet i profylaktisk isolation på hotel eller i udlejningsbolig. Transport arranges af lufthavnen.
 • Rejsende, hvis endelige destination er en anden ø i Azorerne, end øen for ankomst, skal vente på negativ resultat af SARS-CoV-2-screeningen på et hotel, der er udpeget ved ankomsten af Azorernes regering, som også vil organisere den respektive lufthavnstransport.
Alle rejsende, der ankommer til Azorerne og opholder sig der 7 eller flere dage, skal få foretaget en anden SARS-CoV-2 screening den 6. dag efter datoen for det første testresultat. Dette foregår i mobile test centre. Nærmere information udleveres ved ankomst.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Lissabon og Porto Lufthavn. Dog er der kun få fly.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Forsamlingsforbud

Det er ikke tilladt at samles mere end 5 personer på offentlige arealer, og man bør stræbe efter 2 meters afstand.

Mundbind

Det er et krav, at du bærer mundbind i Portugal, når du befinder dig på offentlige udendørs arealer, som f.eks. fortorv og lignende, hvor sikkerhedsafstanden på 2 meter ikke kan overholedes. Det et krav at bære mundbind, når du kører med offentlig transport, handler i supermarkeder og andre butikker, i skoler og opholder dig i indendørsområder med flere personer. Derudover er det obligatorisk at bruge mundbind på sin arbejdsplads.

Hvis du ikke overholder reglerne, kan du blive straffet med bøde.

Madeira

På Madeira er det obligatorisk at anvende mundbind på alle offentlige steder. Dette gælder både indendørs og efter den 1. august 2020 også på offentlige udendørs arealer. Ved pool-områder skal der også bæres maske, når man bevæger sig til og fra området.

Nødretstilstand

Nødretstilstanden er forlænget til 30. januar 2021 med revurdering hver 14. dag.

Følgende restriktioner vil derfra gøre sig gældende på det kontinentale Portugal:

 • Det anbefales alle at blive hjemme med mindre man har en autoriseret grund til at gå ud f.eks. for at foretage essentielle indkøb, dyrke motion eller gå en tur.
 • Hjemmearbejde er obligatorisk og kan straffes med bøde, hvis ikke overholdt.
 • Alle barer, restauranter, fitnesscentre, sportsbaner (indendørs og udendørs), forlystelsesparker, museer, biblioteker og lignende lukker. Dette gælder også barer, restauranter og andre faciliteter på hoteller, dog er room-service undtaget. 
 • Barer, restauranter, cafeterier og lignende, bibeholder muligheden for hjemmelevering og take-away.
 • Kirker og andre religiøse institutioner, kan stadig foretage ceremonier og lignende.
 • Supermarkeder, bagerier, mindre købmænd og apoteker er ikke omfattet af nedlukningen og kan stadig holde åbent.
 • Læger og specialklinikker samt tandlæger er heller ikke omfattet af nedlukningen.
 • Alle uddannelsesinstitutioner forbliver åbne. 

Generelle restriktioner for hele landet

Fra den 15. oktober 2020 gør følgende sig gældende i hele landet:

 • Det er ikke tilladt at forsamles mere end 5 personer på udendørs offentlige arealer, med mindre man deler husstand.
 • Alle butikker med ikke essencielle varer er lukket. Andre kommercielle etablissementer som supermarkeder må ikke åbne før kl. 10 (med undtagelser) og skal lukke kl. 20. 
 • Restauranter, cafeer etc. må sælge take-away eller bringe ud.
 • Indkøbscentre/shoppingcentre er lukket.
 • Totalt forbud mod indtagelse af alkoholiske drikkevarer på offentlige udendørsarealer.
 • Sportsbegivenheder fortsættes uden tilskuere.

Nedlukning

Forretninger er lukkede undtagen supermarkeder og butikker der sælger essencielle varer. Påbud om mundbind og begrænset kapacitet.

Universiteter og skoler er åbne, men under visse krav om beredskabsplaner og udlevering af værnemidler. 

Natklubber, barer, mv. er lukkede på ubestemt tid. 

Teatre, biografer, koncertsale m.m. er lukket.

Arbejdspladser er blevet bedt om at planlægge hjemmearbejde. Fra den 1. juni 2020 har det været muligt at planlægge arbejde i skiftehold og med begrænset fremmøde. 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab. 

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger:

 • Mød ikke op hos sundhedsvæsenet. Kontakt derimod sundhedsmyndighederne på SNS24-linjen (+351) 808 24 24 24 for nærmere anvisninger.
 • Opholder du dig på Azorerne, bedes du kontakte de lokale sundhedsmyndigheder på (+351) 808 24 60 24.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre smittespredning. 

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 33 92 11 12), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet. 

Læs svarerne på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Alle udlændinge med sager hos SEF (immigrationsmyndighederne) indgivet før State of Emergency (den 18. marts 2020) har midlertidigt samme rettigheder som portugisiske statsborgere, indtil deres sag kan behandles.

Visa og opholdsdokumenter som udløber efter den 1. maj 2020 bliver accepteret frem til den 30. oktober 2020 og efterfølgende, så længe indehaveren kan bevise at en aftale til fornyelse er planlagt.

Få svar på ofte stillede spørgsmål angående sager hos SEF her.

Udrejse af Portugal

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort et svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Indrejse i Danmark

Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere her.

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændinge med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Mere information

Lokale myndigheders hjemmesider:

Lokale myndigheders hotlines:

 • SNS24: (+351) 808 24 24 24
 • Alarmcentralen: 112

Lokale nyhedsmediers hjemmesider:

Udenrigsministeriet og Den Danske Ambassade i Portugal rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden eller konsulaterne i Portugal inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye større restriktioner i Portugal, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesitutation. 

Hvis du ikke har adgang til app'en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon. 

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Hent app'en rejseklar

I app'en Rejseklar har vi samlet  alt, hvad du skal vide om sikkerheden på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.