Spring til indhold

Udtalelser fra tidligere praktikanter

Ambassaden i Lissabon har gennem mange år haft to praktikanter ansat til at hjælpe Ambassaden med at få dagligdagen til at løbe rundt. Nedenfor kan nogle af de tidligere praktikanters erfaringer og udtalelser læses.

Jonatan Kjældgaard Kristensen - Praktikant 2013-2014
Opholdet har givet en bred indsigt i portugisisk historie, kulturliv samt i særdeleshed økonomiske og politiske forhold. Således har jeg fået et stort fagligt udbytte af opholdet og det har samtidig tjent som inspirationskilde til problemstillinger, som jeg kan beskæftige mig med i fremtidige studieopgaver. Derudover har jeg fået indsigt i arbejdsgangene i Udenrigsministeriets udetjeneste og dermed i en del af den offentlige forvaltning, hvilket jeg ser som en stor fordel i forhold til mit fremtidige arbejdsliv. Jeg blev inddraget i stort set alle grene af ambassadens arbejde og jeg har haft mange relevante og udfordrende arbejdsopgaver. Ambassadens ansatte er positivt indstillede over for nye praktikanter og dette har uden tvivl bidraget til et godt arbejdsmiljø og en gnidningsfri opstartsperiode.

Julie Werner Petersen, praktikant 2011
Efter et halvt år i Lissabon kan jeg se tilbage på et særdeles givende praktikophold både personligt og fagligt. Ambassaden er en god og yderst spændende arbejdsplads med gode og dygtige kolleger, som jeg har lært en masse af. Jeg har haft den bedste udsigtspost, man kan tænke sig for at kunne følge med i hvad, der rører sig i EU vedrørende økonomi, handel, politik og samarbejde. Derudover har jeg lært meget om dansk udenrigspolitik og ikke mindst en masse om portugisisk politik og økonomi.
Det internationale miljø og mødet med andre kulturer gør arbejdet på en ambassade spændende og udfordrende og i Lissabon er der rig mulighed for at arbejde med netop de emner, der interesserer én mest.
Derudover er Lissabon en fuldstændig fantastisk by at bo i! Portugiserne er altid søde og hjælpsomme og kulturlivet i byen er rigt; der er altid noget nyt og spændende at opleve. Jeg havde aldrig været her før, men har ikke et sekund fortrudt at komme hertil.


Samira Masoudi, praktikant 2010/2011
"Mit ophold på den Danske Ambassade i Lissabon gav mig muligheden for at afprøve mig selv fagligt og personligt i praksis. Gennem mit praktikforløb fik jeg et indblik i, hvordan en spændende arbejdsplads og en lille ambassade løber rundt i den smukke portugisiske hovedstad, Lissabon. Der var gode udfoldelsesmuligheder på ambassaden til at arbejde med det jeg brændte mest for, både sprogligt og fagligt, og det uformelle arbejdsmiljø bevirkede til, at jeg socialt også var meget meget glad for at have tilbragt en del af mit liv der. Det har helt klart betydet, at jeg har fået rygsækken fyldt med en masse gode erfaringer, som jeg kan bruge resten af mit liv!"


Marie Køhler Pedersen, praktikant 2009/2010
”Jeg har fået meget ud af mit ophold på ambassaden i Lissabon – fagligt og personligt. At ambassaden er lille giver mulighed for at få indblik i mange af ambassadens arbejdsfunktioner og at prøve en masse forskellige opgaver. Der er en uformel omgangsform mellem medarbejderne, og man kunne i høj grad være med til at definere sine arbejdsopgaver. Jeg synes det er en oplagt måde at prøve at arbejde og opholde sig i udlandet på. Man får gennem arbejdet udvidet sit kendskab til sprog, national politik samt deltager til en række EU briefings.”


Jonas Weinkouff Hansen, praktikant 2009/2010
”Mit ophold på ambassaden i Lissabon var berigende både personligt og professionelt. Min kone og jeg nød at være væk fra dagligdagen hjemme i en længere periode, og drage på opdagelse i en ny kultur sammen.
I forhold til studiet var opholdet et frisk pust. Teorier og skolebøger, som var blevet tærsket igennem over flere år, blev lagt til side for at blive erstattet af konkrete opgaver og en fast dagligdag med et indblik i den spændende verden, som ambassaden er en del af. Samtidig betød det meget at opleve arbejdskulturen og kollegerne i et job, man selv gjorde sig forestillinger om. Semestret var et af de bedste i min studietid”.Den Danske Ambassade

Rua Castilho 14.C.3
1279-077 Lisboa
Tlf:     (+351) 21 351 2960
Fax:   (+351) 21 355 4615
E-mail:     lisamb@um.dk

Officiel åbningstid mandag til fredag: 10.00 – 13.00.